(email)therapie

therapie

Om werkelijk te transformeren, is het van belang dat je in eerste instantie het Ego leert kennen.
Je zult hier een relatie mee aan moeten gaan.
Hiermee bedoel ik: Leren luisteren en contact maken met al die gevoelens van pijn, woede en verdriet, die al zo lang ergens in jou opgeslagen liggen en wachten om alsnog eruit te mogen.
Alles wat je vroeger hebt weggestopt omdat je het niet “lustte”, wil eruit.
Met die inhoud zul je alsnog contact gaan maken, dus, eten, herkauwen en verteren.

Ook kun je leren om je bewust te worden dat eigenlijk alles in het leven draait om contact/relatie. Ofwel: hoe sta jij in relatie met de dingen die je zegt, doet, voelt, ziet, ruikt, hoort, proeft, waarneemt, ervaart enz.

Met behulp van diverse methodes uit Gestalt, Bio-energetica, psychosynthese, voice dialogue en het werken met dromen, kun je pijnen uit het verleden verteren.
Je emoties komen tot uiting en je voelt je stukje bij beetje bevrijd van allerlei blokkades.
Je wordt zogezegd volwassen, waardoor je op persoonlijkheidsniveau beter kunt gaan functioneren. Je creëert een krachtiger en liefdevoller persoonlijkheid.

Met behulp van visualisaties, meditaties en bewustzijnsoefeningen kun je vervolgens een stap verder gaan en delen van je essentie gaan ervaren. Dit is het transpersoonlijke.

Als je eenmaal iets van je essentie hebt ervaren, zal deze zich aan je op gaan dringen en situaties creëren die je dwingen om het Ego beter te leren begrijpen, waardoor dit kan gaan oplossen en plaatsmaken voor Bewustzijn. Dit noemen we ook wel de expansie oftewel uitbreiding van Bewustzijn.
In mijn werkwijze zijn emoties dus geen doel maar, indien je dit wilt, een weg naar oorspronkelijkheid.

email-therapie

Soms is de drempel om naar een deskundige te gaan té hoog. In dat geval is email-therapie een goed alternatief.

Het voordeel hiervan is:
– dat je anoniem bent
– dat je er de deur niet voor uit hoeft, wat ook nog eens reistijd en -kosten uitspaart
– dat je zelf kunt bepalen wanneer je contact wilt
– dat het een prima methode is om je problemen op te schrijven, je zult versteld staan van de therapeutische werking ervan
– dat je ten allen tijde de mail kunt teruglezen
– dat je per e-mail op elk moment van de dag, zelfs ‘s nachts je verhaal kwijt kunt

 

Het nadeel hiervan is:
– dat door het ontbreken van een face to face contact ik de taal van je lichaam en ogen niet kan zien.
– Het (meestal onbewuste) niet uitgesprokene, laat het lichaam haarscherp zien in beweging en houding.
– Door het lichaam bij de therapie te betrekken is er meer mogelijk dan bij mailtherapie.
Je kunt email-therapie ook als zogenaamde “opstap” gebruiken.
Wanneer je de eerste drempel naar contact hebt overwonnen en je merkt dat je toch graag een face to face contact wilt dan is het mogelijk om een afspraak te maken voor een bezoek aan mijn (t)huispraktijk. Contactformulier

 

Een e-mail consult bestaat uit twee door mij beantwoorde mails. Het is belangrijk dat je in je mail eerlijk en open bent; zo neem je jezelf serieus.

Voor jou is het raadzaam om beveiliging met een wachtwoord te overwegen als je wilt voorkomen dat eventuele huisgenoten je mail kunnen lezen. Ondanks dat mijn computer goed beveiligd is, verzoek ik je vriendelijk om geen bijlage mee te sturen en wel een onderwerp te vermelden. Ik open geen e-mails met bijlage en zonder onderwerp. Alle informatie behandel ik vertrouwelijk en alle mail kan uitsluitend door mij geopend worden.

Direct na ontvangst van binnengekomen mail maak ik een dossier aan op CD-rom, waarna ik direct zowel de adresgegevens als binnengekomen mail verwijder van mijn pc. Hierdoor krijgen emailvirussen geen kans om hiermee iets te doen. Aan het einde van de begeleiding stuur ik je een evaluatieformulier toe om je de mogelijkheid te geven mij te laten weten hoe of je de therapie hebt ervaren.
Na afloop kan het dossier (op verzoek) gewist worden.

Werkwijze email-therapie

Helder krijgen waar de knoop nou precies zit

Door het beantwoorden van doelgerichte vragen en/of het uitvoeren van opdrachten, kun je helder krijgen waar de knoop nou precies zit. Deze knoop heeft meestal te maken met ervaringen vanuit het verleden die je nu belemmeren in je doen en laten. Door met deze zogenaamde gedragspatronen/gewoontes contact te maken kun je ze gaan doorbreken en zo de knoop gaan ontwarren.

Respect voor jouw specifieke situatie, levensvisie en je eigen verantwoordelijkheid staat in de therapie centraal.

Als deze manier van therapie je aanspreekt kun je vrijblijvend contact met me opnemen Nadat ik jouw hulpvraag heb ontvangen, bekijk ik of dit binnen mijn vakgebied ligt.

Mocht dit niet het geval zijn, dan kan ik je uitleggen welke hulp geschikter voor je is en je eventueel doorverwijzen.

Ligt jouw hulpvraag wel binnen mijn vakgebied, dan stuur ik je een intakeformulier toe. Deze vragenlijst is bedoeld om een zo duidelijk mogelijk beeld van je te krijgen. Nadat ik de antwoorden van je ontvangen heb en we besluiten beiden om door te gaan, start de therapie.
(Het is gedurende de therapie belangrijk dat je zo eerlijk mogelijk bent; dan neem je jezelf serieus.)

Voor de begeleiding via e-mail therapie geldt dat ik al mijn kennis en ervaring aanwend om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ondanks een zeer zorgvuldige begeleiding kan ik geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade of overlast die samenhangt met of voorvloeit uit de mailtherapie.